Студентката по ветеринарна медицина, санитарка в Пирогов“ и талантлива певица. Това

...
Студентката по ветеринарна медицина, санитарка в Пирогов“ и талантлива певица. Това
Коментари Харесай

Щерка на зверски убит за 1200 лева писател, се появи в “Гласът на България”! Драмата е ужасяваща…

Студентката по ветеринарна медицина, санитарка в „ Пирогов “ и надарена певица.  Това бяха главните акценти от представянето на Мария Пашалийска при явяването й на кастингите за новия сезон на „ Гласът на България “. Зад чаровната й усмивка и жизнеспособност обаче се крие огромна персонална драма, която години наред беше тематика номер едно в родните престъпни летописи – убийството на татко й Иво Пашалийски.

На 2 юни 2000 г.  трупът на издателя е открит във ваната в апартамент в столичния хотел „ Хемус “ , който е употребен като офис на компанията на Светлин Вълчев-Сивия. Именно Сивия е главният обвинен за убийството, а мотивът е дълг на Иво Пашалийски в размер на 1200 лв. – пари, които той е трябвало да вземе като комисионна по договорка с продажба на вестникарска хартия.

Светлин Вълчев е някогашен офицер от службите, издател на записките на Тодор Живков, а публично се показва като предприемач. Името му обаче се свързва с управлението на Българска социалистическа партия, а в някои компании е сътрудник на известни имена от политиката и хора, близки до властта. Чест посетител е в кабинета на тогавашния президент Георги Първанов.  Според фамилията на Пашалийски и на техни близки, точно тесните му връзки с хора от висшите етажи, са били повода той да не излежи нито ден от наложената му 15-годишна първична присъда , а делото против него през днешния ден да се дефинира като едно от най-дълго водените от родната правосъдна власт.

Въпреки че Мария е невръстно бебе, когато татко й е свиреп пребит и безусловно обезобразен от удари с тежък предмет и ритници,  тя израства, следейки от близо всичко, обвързвано с убийството. З ащото делото се води 15 години, а баба й Мария не съумява да дочака окончателната присъда, която съдът постанова през 2015 година – 12 години отнемане от независимост, написа “Уикенд”.

Причините за дългото отсрочване са доста – от отсъствие на основни очевидци, които съгласно осведомени са били заплашвани, че ще им се случи същото като Пашалийски, до неналичието на главния обвинен в деня на четене на пледоарията – 7 юни 2013 година Тогава юристите на Вълчев носят здравно, с което се изяснява, че клиентът им е с кръвно 190 на 125и желаят следващо отсрочване на делото.

Именно това е моментът, в който нервите на вдовицата на издателя Пашалийски – доктор Ния Сърбянова, не устоят и тя стартира да крещи в правосъдната зала,  че към този момент би трябвало да се завърши с този 13-годишен, до тогава цирк. Явно на съдията по делото също към този момент му е пристигнало до гуша и на 21 юни делото към този момент е с дефинитивна дата и най-сетне се стига до присъда.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР